DU ER DYREPLAGER (<3 Karoline Haugland)
Forside Add meg Om meg Kontakt

DU ER DYREPLAGER 

 

Det er så utrolig mange organisasjoner, merker og matprodukter som er i drift og blir produsert i sammenheng med at uskyldige dyr blir pint og drept på de mest horrible måter. Men det at det er så utrolig mange saker sammenbundet med dette, utgjør også at DU kan bidra med noe. Noe som vil hjelpe utallige dyr i nød, og som vil ha noe å si for fremtiden vår, faktisk!

 

Her er en liste over ting jeg har samlet sammen, sånn at du kan se hvor mye det er du kan gjøre, og hvor lite du faktisk trenger å gjøre. Bare det å følge ett av punktene under, har så utrolig mye å si!

 

 1. Ikke kjøp produkter som er testet på dyr (hårprodukter, såpe, sminke o.l)!

  Det å støtte merker som selger dyretestede produkter, gjør at det fortsetter. Som med alt annet, selvfølgelig. Du tenker kanskje at «det er jo allerede i butikken, så hva så om jeg kjøper det?» Om du, som sikkert mange andre, kjøper det produktet, vil vareprodusenten tenke at «oi, folk liker det produktet! Best å oppgradere det, med flere fantastiske ingredienser, som gjør huden flott, sånn at ENDA flere kjøper det.» De fleste tenker KUN på penger når de selger produkter, og driter rett og slett i dyrene det går utover.

   

  Noen merker som IKKE tester på dyr kan du finne HER. For å finne ut om de produktene du bruker fast er dyretestet, kan du lese HER.
 2. Ikke dra på sirkus, seaworld, dyrehager eller lignende.

  Det er ikke humant å holde masse jungeldyr inne i trange bur, eller i trange rom på diverse transportmidler som blir brukt til sirkus. For dere vet jo at elefanter, tigre, aper og løver hører til i jungelen, ikke sant? I tillegg til trange boplasser blir de opplært til å gjøre utrolige ting, på de verste måtene. Sikkert ikke alle som bruker pisk og sånne ting for å trene opp dyrene, men allikevell. Man vet aldri hvor det blir brukt! Jeg anbefaler å lese «vann til elefantene», da får man fort et innblikk i hvordan dyrene blir behandlet, og at tigerene og løvene må spise råttent kjøtt. Det er ingen sak at handlingen er utrolig mange år tilbake, for dette foregår faktisk nå også.
   Dere har vel også alle lest det Sophie Elise skrev om seaworld, og hvordan delfinene blir valgt ut? Det er virkelig barbarisk! I Japan, Taiji,  for eksempel drar de ut for å finne fine delfiner som kan brukes til blant annet seaworld og lignende organisasjoner. De delfinene som ikke er fine nok, eller store nok, eller små nok, de bare dreper de. I tillegg er delfinkjøttet giftig, og mange japanske skolebarn dør av dette hvert år, da det blir servert giftig delfinkjøtt på skolene. Så hvorfor drepe delfinene i det hele tatt?

  Jeg anbefaler virkelig å se filmen The Cove, jeg har sett litt av den, og jeg må si at jeg kommer ALDRIALDRI til å dra på noe som helst seaworld greier! Ikke sirkus eller dyrehager heller. Det er jo ikke det at dyrene blir behandlet dårlig (ikke at de blir behandlet bra alle steder heller), men de dyrene bakom hele greien, det er de det er synd på.

   

  Delfiner i Japan. Trenger jeg å si mer?


  På bildet over ser du slakting av "pilot whales" som blir brutalt drept av sykinger på Færøyene, faktisk. Det er ikke bare langtvekkistan som holder på sånn. Det er altså INGEN grunn til å drepe mer enn nødvendig når det kommer til disse, det er jo uansett giftig kjøtt! Du kan lese mer om dette HER.


  Dyrehagen i Kristiansand, for eksempel. De behandler jo dyrene eksemplarisk og det kan være dyrene har det godt der. Men jeg syns allikevell ikke det er rett at dyrene blir dratt ut fra omgivelsene de er vant til, bare for at et eller annet firma skal få tjene penger, på at frustrerte foreldre drar med ungene sine for at de skal få se hvordan dyrene de er så vant til å se på tv, er i virkeligheten. Ta heller ungene med på en minneverdig safari i Afrika, når de er litt eldre! De setter nok mye mer pris på det. Altså, dyreparken i Kristiansand er selvfølgelig ikke det verste eksemplet, men tror dere skjønner.

   

  Les mer om det HER. Kanskje litt bedre eksempel.

 

 

 1. Ikke kjøp pels, eller skinn!

  Det er virkelig noe av det verste, å torturere dyr bare for at andre skal føle seg bra, det er bare så urettferdig. Rever, Coyoter og vaskebjørner blir enten fanget i fotsaks eller snarer, og står gjerne fast der i lang tid, før fangsmannen kommer og henter de. Den metoden er tatt i bruk for at det er mindre skade på pelsen. Men hva med dyret? Herregud, jeg blir så kvalm av folk som faktisk støtter pelsindustrien. 

   Kjøp heller falsk pels. Det varmer like mye og kan se minst like bra ut! Ikke minst er det mye billigere.


   

 2. Pass på at du spiser kjøtt, kylling og fisk fra de rette merkene!

  Mange kjøtt- og kyllingindustrier holder kravet til minimumsstørrelsen når det kommer til bur og sånn her i norge. Men det er ikke stort nok. Alle dyr burde gå fritt!

  Jeg selv har valgt å bli vegetarianer, ble sykt inspirert av Sophie Elise (igjen, haha)! Men det er et valg jeg har tatt helt av meg selv, og det er noe jeg står for.  Det er noe jeg har tro på at jeg skal klare, må bare lese litt om det og sånn, før jeg kan kalle meg en ordentlig vegetarianer. Det blir selvsagt satt på prøve, siden kjøtt er en "viktig" del av næringen man trenger, men jeg skal finne erstatninger og sluke vitaminer, så det skal gå bra. (Jeg har nå vært vegetarianer i snart et halvt år , nærmere fem måneder, og så langt stoooortrives jeg!)

   

 3. Bli med i organisasjoner som er mot dyremishandling osv.

  Eller du trenger egentlig bare å sende en valgfri pengesum til diverse organisasjoner som hjelper dyr, ved å melde deg inn eller bare ved å sende penegesummen inn uten noen forpliktelser. Det kan variere fra organisasjon til organisasjon hvor mye og hvordan du støtter dem, men det er uansett til en god sak!

   

  Du kan for eksempel melde deg inn herher eller her.

 

 

Det er mye mer du kan gjøre, men dette er en del av det. Så om du virkelig syns synd i dyrene som blir misshandlet og lider, så ikke bare stå der og grin over at dyrene har det vondt. GJØR NOE!  


Dette er altså et innlegg fra i sommer, som jeg tenkte å reposte. Ikke at det er mitt beste verk, men jeg føler det får frem mine synspunkt på den måten jeg vil fremstille dem. Det er jo et veldig viktig tema, som blir gjentatt i media hele tiden. Nå i det siste spesielt, da det ble oppdaget nye pelsfarmer med dyr som rett og slett hadde det helt forferdelig. 

Fikk jo en del kommentarer i mot dette innlegget (naturligvis), og da blant annet at flere dyreparker tar inn dyr som trenger hjelp og at de fleste dyrene i dyreparkene ikke er levedyktige i det miljøet de kom fra. Det er vel helt riktig det, men jeg syns allikevell det er umoralskt at dyreparkene skal utnytte de dyrene som da ikke klarer seg selv, ved å tjene penger på at folk skal stå og glo på de uskyldige dyrene og gjerne irritere dem (da tenker jeg spesielt på små barn og umodne tenåringer). Det fins mange andre måter å gjøre veldedighet på, som gjør det mer rettferdig for dyrene. For det er tross alt det det handler om, eller hva? 

 

Hva er din mening rundt dette eller disse temaene? 

 

 


 • 04.11.2012 kl.13:13
  Jeg er i alle fall utrolig enig i det du sier, og skulle virkelig ønske flere tenkte slik. Skal du gå i NOAHs fakkeltog mot pels neste lørdag?
  21.11.2012 kl.20:36
  Jeg blir kvalm, helt enig med deg

  Hyggelig med kommentar tilbake;)
  Johanna Haarseth
  26.11.2012 kl.02:18
  "det blir selvsagt satt på prøve, siden kjøtt er en "viktig" del av næringen man trenger" Dette er heldigvis bullshit! :D

  Fint for staten og de som produserer kjøtt at de har klart å overbevise deg da, og du er desverre ikke alene =/

  Sluke vitmaniner trenger du heller ikke, dt er unødvendig ;) Lurt å passe på inntaket ditt av b12, omega 3, 6 og 9 og selen :)
  30.11.2012 kl.18:54
  uff, jeg er vegetarianer, og stolt over det!!
  30.12.2012 kl.01:23
  herregud så ille bilder :(
  28.01.2013 kl.13:18
  DETTE blir jeg inspirert av. Tusen takk! :)

  For en stund siden fant jeg ut av dette med dyretesting, og sluttet med produkter som driver med dette. Jeg prøver å bli bedre og bedre, men som du sier -det tar jo litt tid og mye lesing, men jeg skal klare det. Synes det er unødvendig at dyr skal lide for vår egen forfengelighet, spesielt når det ikke er sikre resultater de får av testingen, og når de klarer å framstille hud kjemisk. Så nå holder jeg meg for det meste til produkter fra IsaDora :)
  05.02.2013 kl.22:44
  Synes det er litt for lite oppmerksomhet i media rundt dette, kjempe bra du tar det opp! Det er helt forferdelig hva som skjer, og som folk flest ikke engang vet.
  06.02.2013 kl.20:40
  Mathilde: Så bra! Ja, holder meg for det meste til isadora også, mest fordi det er så billig samtidig som det er helt grei kvalitet på i tillegg :) Men last ned appen "dyretestet", så har du full kontroll om produktet du vil kjøpe er testet eller ikke :D
  06.02.2013 kl.20:41
  Hanna: Det har du helt rett i, burde vært mye mer snakk om dette - skjer jo hele tiden!
  Design av: Ina Anjuta  hits