<3 Karoline Haugland - Dette er vel en blogg om meg, hverdagen min og ting jeg liker eller ikke liker. Kanskje det kommer noen personlige innlegg innimellom også!
Forside Add meg Om meg Kontakt

DU ER DYREPLAGER

 • 30.07.2012kl.12:53
 • (23)


 

 

Det er så utrolig mange organisasjoner, merker og matprodukter som blir er i drift og blir produsert i sammenheng med at uskyldige dyr blir pint og drept på de mest horrible måter. Men det at det er så utrolig mange saker sammenbundet med dette, utgjør også at DU kan bidra med noe. Noe som vil hjelpe utallige dyr i nød, og som vil ha noe å si for fremtiden vår, faktisk!

 

Her er en liste over ting jeg har samlet sammen, sånn at du kan se hvor mye det er du kan gjøre, og hvor lite du faktisk trenger å gjøre. Bare det å følge ett av punktene under, har så utrolig mye å si!

 

 1. Ikke kjøp produkter som er testet på dyr (hårprodukter, såpe, sminke o.l)!

  Det å støtte merker som selger dyretestede produkter, gjør at det fortsetter. Som med alt annet, selvfølgelig. Du tenker kanskje at «det er jo allerede i butikken, så hva så om jeg kjøper det?» Om du, som sikkert mange andre, kjøper det produktet, vil vareprodusenten tenke at «oi, folk liker det produktet! Best å oppgradere det, med flere fantastiske ingredienser, som gjør huden flott, sånn at ENDA flere kjøper det.» De fleste tenker KUN på penger når de selger produkter, og driter rett og slett i dyrene det går utover.

   

  Noen merker som IKKE tester på dyr kan du finne HER. For å finne ut om de produktene du bruker fast er dyretestet, kan du lese HER.
 2. Ikke dra på sirkus, seaworld, dyrehager eller lignende.

  Det er ikke humant å holde masse jungeldyr inne i trange bur, eller i trange rom på diverse transportmidler som blir brukt til sirkus. For dere vet jo at elefanter, tigre, aper og løver hører til i jungelen, ikke sant? I tillegg til trange boplasser blir de opplært til å gjøre utrolige ting, på de verste måtene. Sikkert ikke alle som bruker pisk og sånne ting for å trene opp dyrene, men allikevell. Man vet aldri hvor det blir brukt! Jeg anbefaler å lese «vann til elefantene», da får man fort et innblikk i hvordan dyrene blir behandlet, og at tigerene og løvene må spise råttent kjøtt. Det er ingen sak at handlingen er utrolig mange år tilbake, for dette foregår faktisk nå også.
   Dere har vel også alle lest det Sophie Elise skrev om seaworld, og hvordan delfinene blir valgt ut? Det er virkelig barbarisk! I Japan, Taiji,  for eksempel drar de ut for å finne fine delfiner som kan brukes til blant annet seaworld og lignende organisasjoner. De delfinene som ikke er fine nok, eller store nok, eller små nok, de bare dreper de. I tillegg er delfinkjøttet giftig, og mange japanske skolebarn dør av dette hvert år, da det blir servert giftig delfinkjøtt på skolene. Så hvorfor drepe delfinene i det hele tatt?

  Jeg anbefaler virkelig å se filmen The Cove, jeg har sett litt av den, og jeg må si at jeg kommer ALDRIALDRI til å dra på noe som helst seaworld greier! Ikke sirkus eller dyrehager heller. Det er jo ikke det at dyrene blir behandlet dårlig (ikke at de blir behandlet bra alle steder heller), men de dyrene bakom hele greien, det er de det er synd på.

   

  Delfiner i Japan. Trenger jeg å si mer?


  På bildet over ser du slakting av "pilot whales" som blir brutalt drept av sykinger på Færøyene, faktisk. Det er ikke bare langtvekkistan som holder på sånn. Det er altså INGEN grunn til å drepe mer enn nødvendig når det kommer til disse, det er jo uansett giftig kjøtt! Du kan lese mer om dette HER.


  Dyrehagen i Kristiansand, for eksempel. De behandler jo dyrene eksemplarisk og det kan være dyrene har det godt der. Men jeg syns allikevell ikke det er rett at dyrene blir dratt ut fra omgivelsene de er vant til, bare for at et eller annet firma skal få tjene penger, på at frustrerte foreldre drar med ungene sine for at de skal få se hvordan dyrene de er så vant til å se på tv, er i virkeligheten. Ta heller ungene med på en minneverdig safari i Afrika, når de er litt eldre! De setter nok mye mer pris på det. Altså, dyreparken i Kristiansand er selvfølgelig ikke det verste eksemplet, men tror dere skjønner.

  Les mer om det HER. Kanskje litt bedre eksempel.

 

 

 1. Ikke kjøp pels, eller skinn!

  Det er virkelig noe av det verste, å torturere dyr bare for at andre skal føle seg bra, det er bare så urettferdig. Rever, Coyoter og vaskebjørner blir enten fanget i fotsaks eller snarer, og står gjerne fast der i lang tid, før fangsmannen kommer og henter de. Den metoden er tatt i bruk for at det er mindre skade på pelsen. Men hva med dyret? Herregud, jeg blir så kvalm av sånne folk som faktisk gjør sånn..

   Kjøp heller falsk pels. Det varmer like mye og kan se minst like bra ut! Ikke minst er det mye billigere.


   

 2. Pass på at du spiser kjøtt, kylling og fisk fra de rette merkene!

  Mange kjøtt- og kyllingindustrier holder kravet til minimumsstørrelsen når det kommer til bur og sånn her i norge. Men det er ikke stort nok. Alle dyr burde gå fritt!

  Jeg selv har valgt å bli vegetarianer, ble sykt inspirert av Sophie Elise (igjen, haha)! Men det er et valg jeg har tatt helt av meg selv, og det er noe jeg står for.  Det er noe jeg har tro på at jeg skal klare, må bare lese litt om det og sånn, før jeg kan kalle meg en ordentlig vegetarianer. Det blir selvsagt satt på prøve, siden kjøtt er en "viktig" del av næringen man trenger, men jeg skal finne erstatninger og sluke vitaminer, så det skal gå bra.

   

 3. Bli med i organisasjoner som er mot dyremishandling osv.

  Eller du trenger egentlig bare å sende en valgfri pengesum til diverse organisasjoner som hjelper dyr, ved å melde deg inn eller bare ved å sende penegesummen inn uten noen forpliktelser. Det kan variere fra organisasjon til organisasjon hvor mye og hvordan du støtter dem, men det er uansett til en god sak!

   

  Du kan for eksempel melde deg inn her, her eller her.

 

 

Det er mye mer du kan gjøre, men dette er en del av det. Så om du virkelig syns synd i dyrene som blir misshandlet og lider, så ikke bare stå der og grin over at dyrene har det vondt. GJØR NOE!  

 • Gårsdagens look

  • 05.01.2012kl.17:00
  • (6)


  Ikke meg, men kjøkkenbordet, var fint pyntet med deilige kaker! Fikk bare smakt litt pavlokake og oreomuffins (som jeg lagde), og idag hadde jeg og Matilde resteparty med toscakaken. Føler jeg snakker i kode, haha.

  Men i går var vellykket og jeg fikk masse penger! Og toffifee<3

 • Birthday girl!

  • 04.01.2012kl.07:14
  • (4)


  I dag har jeg bursdaag, wohoo! Jepp, nå er jeg 15. Haha, ikke noe annerledes egentlig, men siden jeg er eldst i klassen kommer jeg nok til å være litt bossy i dag, mehe. Har jo fått iPhone til bursdagen og jul av mamma og pappa (<3) men allikevel så fikk jeg to søte topper og litt diverse nødvendige greier! Tuuuusen takk:)) dagen har hvertfall startet bra, fikk også verdens herligste melding av Matilde!

 • LES DETTE OM DU HAR EN BESTEVENN

  • 21.06.2011kl.00:46
  • (3)


  De fleste har en venn. Mesteparten av de har en de er utrolig glad i. Få har en så god venn som jeg har. Men ingen har en bedre venn enn jeg har!

  Matilde Medaas Skogen, hun er min aller beste venn. Hun betyr helt utrolig mye for meg. Når jeg tenker tilbake på minner og stunder vi har hatt sammen, kommer jeg ALDRI på noen dårlige minner, bortsett fra triste stunder da som heldigvis er et fåtall av.

  Vi begynte faktisk å snakke på msn, haha ganske flaut egentlig. Husker jeg alltid trodde at hun var eldre enn meg (og så er hun egentlig yngre, ehehhehe). Vi hadde lange samtaler og web og alt mulig, men jeg følte hun var litt overlegen. Eller det er iallefall sånn jeg husker det. Og så husker jeg utrolig godt at jeg følte meg så kul siden jeg snakket med henne, var utrolig stolt.

  Første gang vi møttes var på fritidsklubb, jeg hadde vært og badet og syklet forbi henne. Jeg ble utrolig glad for å se henne, men jeg tror ikke jeg viste det så mye på utsiden. Men jeg så at du var utrolig glad for å se meg iallefall, ettersom jeg ble møtt med det fineste, varmeste og mest ekte smilet i hele verden! 

  Etter det var vi en del med hverandre på fritiden, ettersom vi ikke gikk på samme skole, og tok masse bilder. Vi hadde det utrolig gøy på den tiden med nesten ingen bekymringer. Hadde det fantastisk på den tiden. Vi holdt god kontakt i sjette og sjuende klasse.

  Etter jeg kom hjem fra Egypt hadde jeg forandret meg litt, så noe skjedde mellom oss som ingen av oss kan forklare tror jeg, men vi var ikke så mye med hverandre lenger. Var ganske nedenfor etter det, og jeg var ikke lenger noe glad Karoline, som jeg pleide å være. 

  Men så begynte vi i åttende og vi hadde avtalt at jeg skulle gi henne klem den første dagen. Haha! Turte ikke helt å gå bort, siden hun sto med "gjeeeengen". Men jeg tok mot til meg til slutt og ga henne (forhåpentligvis) verdens beste klem.

  Vi snakket litt på skolen av og til, men etterhvert sklei vi fra hverandre igjen. Jeg tok vennskapet vårt for gitt, og trodde jeg ville ha henne uansett. Men den gang ei.

  Utover høsten ble vi plassert ved siden av hverandre, noe som førte til at vi snakket mer og mer. Vi følte oss så sykt bææd gørls da vi flyttet pultene sammen i timene. Og når læreren hadde tatt oss fra hverandre igjen, tok vi pultene sammen igjen med en gang han snudde ryggen til! haha.

  Jeg var mer med henne og fikk et par ekstra minner med henne, og vi ble bedre og bedre venner. Noe som jeg er helt utrolig takknemlig for! Matilde er den beste vennen noen kan ha, og det mener jeg virkelig. Jeg er utrolig glad for at vi er blitt bestevenner, noe som kommer til å vare og vare og vare! Hun er den supreste jenta jeg kjenner.

  Herlig, søt, nydelig, pen, fantastisk, ærlig, trofast, tillitsfull, smart, idèell og beste! 

  Jeg tror ikke du har innsett hvor mye du og vennskapet vårt betyr for meg, for det er noe av det viktigste jeg har. Jeg vil aldri miste deg, da kommer jeg til å miste en stor del av meg selv.

  Gleder meg til masse gøye ting vi skal gjøre fremover, båttur, oslo osv. Og når vi blir gamle damer, skal vi gå ut i byen og handle, prate om de fantastiske barnebarna våre (assa, ikke de samme, for aldri i livet om jeg ville giftet meg med deg biatch! :) og spist herlig mat på cafè og sånn.

  Kunne skrevet så mye mer, men ettersom det begynner å bli sent og dette er det ANDRE innlegget jeg skriver, så gir jeg meg her. Husk at jeg er UTROLIG glad i deg, du betyr mer enn du noen gang ville trodd.

   

  Hva syns du om innlegget?
  Hva syns du om bildet? 

  

   

  - Karolineh

 • GRATULERER MED DAGEN

  • 13.02.2011kl.14:06
  • (0)


  Gratulerer med morsdagen, mamma! Glad i deg <3 Kos deg masse :)


  Meg og mamma i Nederland for.. mange år siden :)

   

   

  Har du gratulert moren din med dagen i dag?

   

   

  - Karolineh

 • MASSEBILDER // Dette innlegget er dedikert

  • 27.08.2010kl.22:11
  • (1)


  til Alek! Siden han syns bloggen min er kjedelig, og vil at jeg skal blogge mer. Så.. ja.
  Hva skal jeg si ? haha.

  Må nesten bare skrive noe, siden han liker ikke at jeg ikke skriver mye. Han er tydeligvis så nerd,
  at han liker å lese. heheheheh.

  Og så må jeg ha litt bilder, men jeg orker egentlig ikke ta bilder, men han syns jeg har så få bilder på bloggen min også.
  skal jeg gidde å gå ned å ta bilder for hans skyld? Jaok. Eller nei, heh.

  Anyway, jeg kan ta webcam bilder. Eller NEI, vent! Jeg kan legge ut gamle bilder av meg!


  LOL, omg lissm ;*** Fjortiss, ekkelt bilde. HAHA, liker det ikke : )) GAMMELT.
  Okei, hvem er det liksoM? hah.

  savner det gamle håret mitt..


  hehe, Malin likte det bildet .


  Wow, farge.


  Jeg satt alene i stuen, og så på tv, og så ble jeg redd for spøkelser. Og
  jeg redigerte et bilde også ! haha. Men finner det ikke.


  Not likey.


  Og så likte jeg sjokolade, med et sår/kvise/greie mitt i pannen. LIKEY.. NOT.


  Hadde ryddet rommet. Syk tommel, btw!


  Haha, liker deeet.


  Null sminke, og piercing.. SAVN.


  Håret mitt : (((((((((( rema 1000 <3


  redigert, sadu? neeeeida. haha.


  Likte fletten!


  Hadde vært i bursdagsbesøk, var litt lei meg. hehe !  Bollekinn.. Therese sa jeg skulle sende et bilde med grimase! haha.


  Og så sminket jeg meg helt for j***** en dag!


  Happy?
  Hva syns du om bildene?  - Karolineh • hits