<3 Karoline Haugland - Dette er vel en blogg om meg, hverdagen min og ting jeg liker eller ikke liker. Kanskje det kommer noen personlige innlegg innimellom også!
Forside Add meg Om meg Kontakt

WOW, SJOKK!

 • 06.02.2013kl.20:50
 • (4)


Er virkelig helt overrasket over at det er nesten like mange innom bloggen min nå når jeg ikke blogger, som når jeg faktisk blogget litt.
Må si det frister å begynne igjen! Har fått masse moteinspo i det siste, en del nye klær og er generelt veldig glad for tiden. SMIL. 

 


@karolinehhhh - instagram 

Kanskje dette blir starten på et nytt bloggår? Hva sier du?

 • DU ER DYREPLAGER

  • 04.11.2012kl.01:30
  • (9)


   

   

  Det er så utrolig mange organisasjoner, merker og matprodukter som er i drift og blir produsert i sammenheng med at uskyldige dyr blir pint og drept på de mest horrible måter. Men det at det er så utrolig mange saker sammenbundet med dette, utgjør også at DU kan bidra med noe. Noe som vil hjelpe utallige dyr i nød, og som vil ha noe å si for fremtiden vår, faktisk!

   

  Her er en liste over ting jeg har samlet sammen, sånn at du kan se hvor mye det er du kan gjøre, og hvor lite du faktisk trenger å gjøre. Bare det å følge ett av punktene under, har så utrolig mye å si!

   

  1. Ikke kjøp produkter som er testet på dyr (hårprodukter, såpe, sminke o.l)!

   Det å støtte merker som selger dyretestede produkter, gjør at det fortsetter. Som med alt annet, selvfølgelig. Du tenker kanskje at «det er jo allerede i butikken, så hva så om jeg kjøper det?» Om du, som sikkert mange andre, kjøper det produktet, vil vareprodusenten tenke at «oi, folk liker det produktet! Best å oppgradere det, med flere fantastiske ingredienser, som gjør huden flott, sånn at ENDA flere kjøper det.» De fleste tenker KUN på penger når de selger produkter, og driter rett og slett i dyrene det går utover.

    

   Noen merker som IKKE tester på dyr kan du finne HER. For å finne ut om de produktene du bruker fast er dyretestet, kan du lese HER.
  2. Ikke dra på sirkus, seaworld, dyrehager eller lignende.

   Det er ikke humant å holde masse jungeldyr inne i trange bur, eller i trange rom på diverse transportmidler som blir brukt til sirkus. For dere vet jo at elefanter, tigre, aper og løver hører til i jungelen, ikke sant? I tillegg til trange boplasser blir de opplært til å gjøre utrolige ting, på de verste måtene. Sikkert ikke alle som bruker pisk og sånne ting for å trene opp dyrene, men allikevell. Man vet aldri hvor det blir brukt! Jeg anbefaler å lese «vann til elefantene», da får man fort et innblikk i hvordan dyrene blir behandlet, og at tigerene og løvene må spise råttent kjøtt. Det er ingen sak at handlingen er utrolig mange år tilbake, for dette foregår faktisk nå også.
    Dere har vel også alle lest det Sophie Elise skrev om seaworld, og hvordan delfinene blir valgt ut? Det er virkelig barbarisk! I Japan, Taiji,  for eksempel drar de ut for å finne fine delfiner som kan brukes til blant annet seaworld og lignende organisasjoner. De delfinene som ikke er fine nok, eller store nok, eller små nok, de bare dreper de. I tillegg er delfinkjøttet giftig, og mange japanske skolebarn dør av dette hvert år, da det blir servert giftig delfinkjøtt på skolene. Så hvorfor drepe delfinene i det hele tatt?

   Jeg anbefaler virkelig å se filmen The Cove, jeg har sett litt av den, og jeg må si at jeg kommer ALDRIALDRI til å dra på noe som helst seaworld greier! Ikke sirkus eller dyrehager heller. Det er jo ikke det at dyrene blir behandlet dårlig (ikke at de blir behandlet bra alle steder heller), men de dyrene bakom hele greien, det er de det er synd på.

    

   Delfiner i Japan. Trenger jeg å si mer?


   På bildet over ser du slakting av "pilot whales" som blir brutalt drept av sykinger på Færøyene, faktisk. Det er ikke bare langtvekkistan som holder på sånn. Det er altså INGEN grunn til å drepe mer enn nødvendig når det kommer til disse, det er jo uansett giftig kjøtt! Du kan lese mer om dette HER.


   Dyrehagen i Kristiansand, for eksempel. De behandler jo dyrene eksemplarisk og det kan være dyrene har det godt der. Men jeg syns allikevell ikke det er rett at dyrene blir dratt ut fra omgivelsene de er vant til, bare for at et eller annet firma skal få tjene penger, på at frustrerte foreldre drar med ungene sine for at de skal få se hvordan dyrene de er så vant til å se på tv, er i virkeligheten. Ta heller ungene med på en minneverdig safari i Afrika, når de er litt eldre! De setter nok mye mer pris på det. Altså, dyreparken i Kristiansand er selvfølgelig ikke det verste eksemplet, men tror dere skjønner.

    

   Les mer om det HER. Kanskje litt bedre eksempel.

   

   

  1. Ikke kjøp pels, eller skinn!

   Det er virkelig noe av det verste, å torturere dyr bare for at andre skal føle seg bra, det er bare så urettferdig. Rever, Coyoter og vaskebjørner blir enten fanget i fotsaks eller snarer, og står gjerne fast der i lang tid, før fangsmannen kommer og henter de. Den metoden er tatt i bruk for at det er mindre skade på pelsen. Men hva med dyret? Herregud, jeg blir så kvalm av folk som faktisk støtter pelsindustrien. 

    Kjøp heller falsk pels. Det varmer like mye og kan se minst like bra ut! Ikke minst er det mye billigere.


    

  2. Pass på at du spiser kjøtt, kylling og fisk fra de rette merkene!

   Mange kjøtt- og kyllingindustrier holder kravet til minimumsstørrelsen når det kommer til bur og sånn her i norge. Men det er ikke stort nok. Alle dyr burde gå fritt!

   Jeg selv har valgt å bli vegetarianer, ble sykt inspirert av Sophie Elise (igjen, haha)! Men det er et valg jeg har tatt helt av meg selv, og det er noe jeg står for.  Det er noe jeg har tro på at jeg skal klare, må bare lese litt om det og sånn, før jeg kan kalle meg en ordentlig vegetarianer. Det blir selvsagt satt på prøve, siden kjøtt er en "viktig" del av næringen man trenger, men jeg skal finne erstatninger og sluke vitaminer, så det skal gå bra. (Jeg har nå vært vegetarianer i snart et halvt år , nærmere fem måneder, og så langt stoooortrives jeg!)

    

  3. Bli med i organisasjoner som er mot dyremishandling osv.

   Eller du trenger egentlig bare å sende en valgfri pengesum til diverse organisasjoner som hjelper dyr, ved å melde deg inn eller bare ved å sende penegesummen inn uten noen forpliktelser. Det kan variere fra organisasjon til organisasjon hvor mye og hvordan du støtter dem, men det er uansett til en god sak!

    

   Du kan for eksempel melde deg inn herher eller her.

   

   

  Det er mye mer du kan gjøre, men dette er en del av det. Så om du virkelig syns synd i dyrene som blir misshandlet og lider, så ikke bare stå der og grin over at dyrene har det vondt. GJØR NOE!  


  Dette er altså et innlegg fra i sommer, som jeg tenkte å reposte. Ikke at det er mitt beste verk, men jeg føler det får frem mine synspunkt på den måten jeg vil fremstille dem. Det er jo et veldig viktig tema, som blir gjentatt i media hele tiden. Nå i det siste spesielt, da det ble oppdaget nye pelsfarmer med dyr som rett og slett hadde det helt forferdelig. 

  Fikk jo en del kommentarer i mot dette innlegget (naturligvis), og da blant annet at flere dyreparker tar inn dyr som trenger hjelp og at de fleste dyrene i dyreparkene ikke er levedyktige i det miljøet de kom fra. Det er vel helt riktig det, men jeg syns allikevell det er umoralskt at dyreparkene skal utnytte de dyrene som da ikke klarer seg selv, ved å tjene penger på at folk skal stå og glo på de uskyldige dyrene og gjerne irritere dem (da tenker jeg spesielt på små barn og umodne tenåringer). Det fins mange andre måter å gjøre veldedighet på, som gjør det mer rettferdig for dyrene. For det er tross alt det det handler om, eller hva? 

   

  Hva er din mening rundt dette eller disse temaene? 

   

   

 • HAPPY BIRTHDAY, BOYFRIEND

  • 17.10.2012kl.17:32
  • (4)


  Dette innlegget skrev jeg for omtrent to år siden, på den eksakt samme bloggen. Må bare le når jeg leser det, er så utrolig morsomt å se tilbake på slike innlegg. Men jeg tenkte at i dag passet det seg å reposte innlegget om Eminem, ettersom han har bursdag i dag! Gratulerer med dagen, min fremtidige kjæreste #4 ♥

   

  musikk er en viktig del av livet mitt. Jeg tror ikke jeg kunne vært så positiv til ting, som jeg nå er, uten musikk. Og det jeg hører mest på er Eminem. Han er så inspirerende, og jeg har lyst til å bli som han når jeg blir stor! Jeg KAN jo ikke rappe, da. Men jeg liker måten han virker så psykisk sterk på og jeg må innrømme at han har den skjønneste datteren!

  Han har jo opplevd så mye nedsig. F.eks.  var han gift med Kim, men hun var en bitch, så da ble det slutt mellom de. De fikk jo en datter i lag også, Hailie.


  (Hailie)

  Og en måned etter han og Kim var ferdig, ble bestekompisen hans, "Proof", skutt og drept.


  (eminem og Proof)

   

  Han forteller også at han under oppveksten bodde med moren i et liite hus som hun hadde fått av trygden, siden hun var arbeidsløs. Hun var også pille- og alkoholmisbruker. Moren og stefaren var også voldelig mot han, i følge han.


  (moren hans)

  Onkelen hans, Ronald, var den som sto han nærmest under oppveksten, men han tok selvmord i 1991. Han har også en tattis der det står "Ronnie R.I.P".  På skolen ble han mobbet og viste lite interesse for skolearbeid, ettersom han skulket mye og strøk 3 ganger på eksamen i 9. klasse. Etter han sluttet på skolen hadde han masse småjobber for å få penger.

  Men han satset alltid på musikken. Han rappet i mange grupper, bl. a. Basement Productions, The New Jacks, og Soul Intent. Han ga ut albumet infinite med plateselskapet FBT productions. Han stilte opp på masse radiostasjoner og rappet på radio, og han var med i masse freestyle-konkurranser.

   

  Det var litt om eminem. Han har også spilt i filmen 8 mile. Har du sett den? Om ikke, anbefaler jeg deg å se den!
   

  Den beste sangen, syns jeg.

   

   

  Elsker tekstene hans! De hjelper meg når jeg er trist og lei av alt, og akkurat nå for tiden er de perfekt.
  Synd han er like gammel som mamma, ellers hadde jeg prøvd meg, heheh.

   


  Hva syns du om eminem?


 • DEN LILLE SORTE

  • 03.10.2012kl.20:00
  • (12)


  Den lille sorte er alltid så utrolig grei å ha hengende i klesskapet, av alt fra kjoler til hårstrikk. I dette tilfellet - den lille sorte vesken! 
  Jeg bruker en sort veske som hverdagsveske/skoleveske siden den passer til absolutt alt. Det som er så greit med å ha litt svarte klær her og der, er at du finner alltid noe som passer til det. Jeg lagde en liten liste med noen fine svarte vesker, for dere som enda ikke har skaffet dere det. De er alle under 399, og fås kjøpt på H&M.no.

   

  Mine favoritter er den første og de tre siste! Om du vil se den jeg bruker, klikk HER.

  Hvilken er din favoritt?

 • SANGTIPS?

  • 01.10.2012kl.19:18
  • (3)
  ?The reason birds can fly and we can't is simply because they have perfect faith, for to have faith is to have wings.? 
  ― J.M. Barrie

   

  Har du noen bra sangtips?

 • HØSTFAVORITTER - TOPP 5

  • 25.09.2012kl.22:09
  • (13)
   

  V-halser, grønt og imitert skinn er mine favoritter denne høsten! Ikke minst når alt kombineres.
  Kanskje jeg viser et outfit med tre av mine favoritter senere en gang?

 • NYTT DESIGN

  • 23.09.2012kl.19:31
  • (1)


  Follow my blog with Bloglovin

   

  Da har jeg endelig skaffet meg et nytt, helt enkelt design. Syns det er såå fint. Hva syns du?

   

   

 • LANA DEL REY

  • 19.09.2012kl.17:10
  • (7)


  Et av mine nåværende stilikon og slags forbilde, er Lana Del rey. Herregud, har dere sett hvor nydelig hun er? Og ikke minst kan hun sine saker, hun har en helt utrolig vakker sangstemme. Hun er iallefall mye bildeinspirasjon for meg. Elsker slik 60-80talls look. 

  Er det noe jeg skal fikse på når jeg blir eldre, så skal jeg virkelig skaffe meg slike lepper, haha. Hun er en tidløs skjønnhet, det er hun virkelig!

   

  To av mine favorittsanger fra henne!

   

   

   Her kan du se litt backstage fra samarbeidet hennes med H&M:

   

  Hva syns du om Lana Del Rey?

 • YOU NEED A FASHION SHOWER

  • 18.09.2012kl.21:42
  • (3)


  Bare digger denne sangen og musikkvideoen av Anna Dello Russo, så utrolig kul, og ikke minst lærerik for mange! 

  Har den på hjernen, og setter den på full guffe hver gang jeg kommer hjem fra skolen! På tide å laste ned ny musikk til mobilen, og denne er den første ut (INN)♥ 

   

   

  Liker?

 • I'VE GOT NOTHING TO DO TODAY BUT SMILE

  • 18.09.2012kl.20:28
  • (2)


  Jeg er så utrolig glad for tiden. Jeg tør på en måte ikke å si det høyt, for da er jeg redd lykken vil forsvinne. Det er en så utrolig deilig følelse, å alltid ha et smil inni meg, og utenpå for så vidt.

   

  I det siste har jeg blitt en mye mer positiv person, noe jeg merker på hele meg. Jeg er mye mer sosial på skolen og er mye hyggeligere mot folk. Skal iallefall begynne å smile mer til folk på skolen, jeg virker jo som den bitchen! Jeg har gode karakterer (ikke noe nytt det da), supre venner og en fantastisk familie♥ Alt er bare på topp.

   

  Det meste går min vei disse dager, og jeg blir alltid like overrasket. Jeg er den som aldri får det hun ønsker, haha. Jeg er mye mer bestemt, og sier det jeg mener, med mindre det går ut over andre da selvsagt.

   

  Tror alt dette skyldes at jeg er vegetarianer - noe som gjør at jeg spiser mye lettere og faktisk får mye mer energi! Og ikke minst fordi jeg har vært veldig mye for meg selv i det siste, noe som vil si at jeg har tenkt over ting og blitt kjent med meg selv på nye måter. Og jeg liker meg!

   

  Det tror jeg er noe av det viktigste, det å kunne si at jeg selv er bra og fin, og flott. Jeg er tross alt den eneste jeg garantert skal tilbringe resten av livet mitt sammen med, får jo aldri fred fra meg selv. Jeg har også lært meg at når det kommer til stykket, så er jeg alltid alene. Den eneste jeg alltid har er meg selv. Vet ikke om jeg tør å si det, men jeg tror jeg er lykkelig.

   

   

  Hvordan har du det for tiden?
 • hits