<3 Karoline Haugland - Dette er vel en blogg om meg, hverdagen min og ting jeg liker eller ikke liker. Kanskje det kommer noen personlige innlegg innimellom også!
Forside Add meg Om meg Kontakt

PYNT DEG

 • 30.07.2012kl.20:28
 • (7)


Noen av mine favoritter fra pyntdeg.no:


Øredobber 70,- // HER
Øredobber 35,- // HER


Ring 49,- // HER


Ring 49,- // HER

Ring 60,- // HER

 Ring 35,- // HER

 
Ring 80,- // HER

 


Ring 32,- // HER

 

Ring 56,- // HER

 


Smykke 92,- // HER

 Smykke 110,- // HER

 


Smykke 92,- // HER

 


Smykke 74,- // HER

 

Hva er din favoritt?


 • DU ER DYREPLAGER

  • 30.07.2012kl.12:53
  • (23)


   

   

  Det er så utrolig mange organisasjoner, merker og matprodukter som blir er i drift og blir produsert i sammenheng med at uskyldige dyr blir pint og drept på de mest horrible måter. Men det at det er så utrolig mange saker sammenbundet med dette, utgjør også at DU kan bidra med noe. Noe som vil hjelpe utallige dyr i nød, og som vil ha noe å si for fremtiden vår, faktisk!

   

  Her er en liste over ting jeg har samlet sammen, sånn at du kan se hvor mye det er du kan gjøre, og hvor lite du faktisk trenger å gjøre. Bare det å følge ett av punktene under, har så utrolig mye å si!

   

  1. Ikke kjøp produkter som er testet på dyr (hårprodukter, såpe, sminke o.l)!

   Det å støtte merker som selger dyretestede produkter, gjør at det fortsetter. Som med alt annet, selvfølgelig. Du tenker kanskje at «det er jo allerede i butikken, så hva så om jeg kjøper det?» Om du, som sikkert mange andre, kjøper det produktet, vil vareprodusenten tenke at «oi, folk liker det produktet! Best å oppgradere det, med flere fantastiske ingredienser, som gjør huden flott, sånn at ENDA flere kjøper det.» De fleste tenker KUN på penger når de selger produkter, og driter rett og slett i dyrene det går utover.

    

   Noen merker som IKKE tester på dyr kan du finne HER. For å finne ut om de produktene du bruker fast er dyretestet, kan du lese HER.
  2. Ikke dra på sirkus, seaworld, dyrehager eller lignende.

   Det er ikke humant å holde masse jungeldyr inne i trange bur, eller i trange rom på diverse transportmidler som blir brukt til sirkus. For dere vet jo at elefanter, tigre, aper og løver hører til i jungelen, ikke sant? I tillegg til trange boplasser blir de opplært til å gjøre utrolige ting, på de verste måtene. Sikkert ikke alle som bruker pisk og sånne ting for å trene opp dyrene, men allikevell. Man vet aldri hvor det blir brukt! Jeg anbefaler å lese «vann til elefantene», da får man fort et innblikk i hvordan dyrene blir behandlet, og at tigerene og løvene må spise råttent kjøtt. Det er ingen sak at handlingen er utrolig mange år tilbake, for dette foregår faktisk nå også.
    Dere har vel også alle lest det Sophie Elise skrev om seaworld, og hvordan delfinene blir valgt ut? Det er virkelig barbarisk! I Japan, Taiji,  for eksempel drar de ut for å finne fine delfiner som kan brukes til blant annet seaworld og lignende organisasjoner. De delfinene som ikke er fine nok, eller store nok, eller små nok, de bare dreper de. I tillegg er delfinkjøttet giftig, og mange japanske skolebarn dør av dette hvert år, da det blir servert giftig delfinkjøtt på skolene. Så hvorfor drepe delfinene i det hele tatt?

   Jeg anbefaler virkelig å se filmen The Cove, jeg har sett litt av den, og jeg må si at jeg kommer ALDRIALDRI til å dra på noe som helst seaworld greier! Ikke sirkus eller dyrehager heller. Det er jo ikke det at dyrene blir behandlet dårlig (ikke at de blir behandlet bra alle steder heller), men de dyrene bakom hele greien, det er de det er synd på.

    

   Delfiner i Japan. Trenger jeg å si mer?


   På bildet over ser du slakting av "pilot whales" som blir brutalt drept av sykinger på Færøyene, faktisk. Det er ikke bare langtvekkistan som holder på sånn. Det er altså INGEN grunn til å drepe mer enn nødvendig når det kommer til disse, det er jo uansett giftig kjøtt! Du kan lese mer om dette HER.


   Dyrehagen i Kristiansand, for eksempel. De behandler jo dyrene eksemplarisk og det kan være dyrene har det godt der. Men jeg syns allikevell ikke det er rett at dyrene blir dratt ut fra omgivelsene de er vant til, bare for at et eller annet firma skal få tjene penger, på at frustrerte foreldre drar med ungene sine for at de skal få se hvordan dyrene de er så vant til å se på tv, er i virkeligheten. Ta heller ungene med på en minneverdig safari i Afrika, når de er litt eldre! De setter nok mye mer pris på det. Altså, dyreparken i Kristiansand er selvfølgelig ikke det verste eksemplet, men tror dere skjønner.

   Les mer om det HER. Kanskje litt bedre eksempel.

   

   

  1. Ikke kjøp pels, eller skinn!

   Det er virkelig noe av det verste, å torturere dyr bare for at andre skal føle seg bra, det er bare så urettferdig. Rever, Coyoter og vaskebjørner blir enten fanget i fotsaks eller snarer, og står gjerne fast der i lang tid, før fangsmannen kommer og henter de. Den metoden er tatt i bruk for at det er mindre skade på pelsen. Men hva med dyret? Herregud, jeg blir så kvalm av sånne folk som faktisk gjør sånn..

    Kjøp heller falsk pels. Det varmer like mye og kan se minst like bra ut! Ikke minst er det mye billigere.


    

  2. Pass på at du spiser kjøtt, kylling og fisk fra de rette merkene!

   Mange kjøtt- og kyllingindustrier holder kravet til minimumsstørrelsen når det kommer til bur og sånn her i norge. Men det er ikke stort nok. Alle dyr burde gå fritt!

   Jeg selv har valgt å bli vegetarianer, ble sykt inspirert av Sophie Elise (igjen, haha)! Men det er et valg jeg har tatt helt av meg selv, og det er noe jeg står for.  Det er noe jeg har tro på at jeg skal klare, må bare lese litt om det og sånn, før jeg kan kalle meg en ordentlig vegetarianer. Det blir selvsagt satt på prøve, siden kjøtt er en "viktig" del av næringen man trenger, men jeg skal finne erstatninger og sluke vitaminer, så det skal gå bra.

    

  3. Bli med i organisasjoner som er mot dyremishandling osv.

   Eller du trenger egentlig bare å sende en valgfri pengesum til diverse organisasjoner som hjelper dyr, ved å melde deg inn eller bare ved å sende penegesummen inn uten noen forpliktelser. Det kan variere fra organisasjon til organisasjon hvor mye og hvordan du støtter dem, men det er uansett til en god sak!

    

   Du kan for eksempel melde deg inn her, her eller her.

   

   

  Det er mye mer du kan gjøre, men dette er en del av det. Så om du virkelig syns synd i dyrene som blir misshandlet og lider, så ikke bare stå der og grin over at dyrene har det vondt. GJØR NOE!  

 • FAVORITE SUMMER OUTFIT

  • 29.07.2012kl.23:29
  • (9)


  lovelovelove, gleder meg til solen titter ordentlig frem, og jeg kan hive på meg dette! 

  Hva er ditt favorittsommerantrekk?


 • PACK YOUR BAGS REAL GOOD BABY, CUZ YOU'LL BE GONE FOR A WHILE

  • 29.07.2012kl.17:22
  • (3)


  Nå er det snart på tide å dra til hytten på Austevoll. Hyttetur er jo alltid gøy, or what?
  Jeg har faktisk greid å pakke for en hel uke i den lille kofferten IGJEN. Det hadde jeg ikke trodd!

  Hva skal du i dag?

 • FAVORITTPLAGG - flowerprint

  • 29.07.2012kl.16:03
  • (7)


  Denne kjolen kjøpte jeg i sommer, og er vel den jeg har brukt mest av alle de nye klærne mine! Men den er bare så utrolig fin. Matcher fint sammen med rød leppestift og et søtt smykke.
  I tillegg har den en fin v-skjæring på brystet, noe som gjør at man ser slankere ut, og ikke minst får fin form.
  Husker ikke butikken den er kjøpt på, siden det var bare en random butikk som jeg og Matilde gikk inn i, da vi var på Grønland. 
  Sykeste var at den var på salg. 

  Har du en favoritt i klesskapet ditt?

 • NEW FAV SHOES

  • 28.07.2012kl.01:40
  • (2)


  Fikk et lite crush på disse "ego and greed" blondeskoene da jeg raidet hele solestruck tidligere i dag! Jeg selv digger flatforms som disse.

  Hva syns dere?

 • DIY ~ blomsterkrans

  • 26.07.2012kl.11:51
  • (6)


  I går satte jeg i gang og lagde meg en blomsterkrans! Syns det er så fint. Jeg tenkte jeg i det minste kunne vise dere hvordan jeg gjorde det, sånn i tilfelle noen andre får lyst til å gjøre det samme.

   

  DET DU TRENGER: 1. En slags form for metallstenger, i mitt tilfelle brukte jeg disse. Jeg anbefaler også å bruke sånn "stilker" som du putter oppi blomsterpotter o.l, men det fant jeg ingen steder! I tillegg syns jeg denne blomsterkransen er mye mer fleksibel, og kan fikses til på mange flere måter enn bare en helt stiv metallstreng. Men selvfølgelig, smak og behag!

  2. Limpistol, med lim selvfølgelig. Husk at den kan være veldig varm!

  3. Og selvfølgelig plastikkblomster e.l

  4. Nå skal du binde sammen metallstengene. Pass på at du prøver den på underveis, sånn at den er riktig størrelse!

  5. I tillegg må du passe på at du ikke lager deg sånn jesuskrans som jeg først holdt på å lage! Brett de fint inn, så de ikke irriterer hodebunnen din. Pass på å ikke ha åpning, sånn at kransen plutselig kan ryke.

  6. Så tar du limpistolen, og tar litt lim på undersiden av blomsten. Gjør ikke noe om det blir litt mye eller grisete, for ingen skal se denne siden uansett!

  7. Når du har festet blomsten på kransen, som ønsket, tar du litt lim oppå metallstengen igjen, sånn at du er sikker på at den henger godt fast. 

  8. Gjør det samme på hele blomsterkransen, la det tørke i et par minutter, og du er den heldige eieren av en helt hjemmelaget blomsterkrans! ooooooooog....

  Voilá! Her har du sluttresultatet, ganske fin hææ?

   

  Har du prøvd å lage deg en sånn før? Vil du ha flere DIY av meg?

   

   

 • FLOWERS ARE THE MOST BEAUTIFUL THING GOD EVER MADE, BUT FORGOT TO PUT A SOUL INTO

  • 25.07.2012kl.18:04
  • (9)


  ~ Henry Beecher   

   

   

  Noen som er interessert i en DIY med Blomsterkrans?

 • NEW IN

  • 25.07.2012kl.15:43
  • (10)


  bustier //  cubus


  veggklokke // blomstermiljø 

  smykkestativ // nille faktisk!


  Var ikke den fineste måten å henge opp armbåndene på.. Men det fikser jeg når jeg gidder!

   

   

  I dag var jeg med mamma til Knarvik en liten tur! Siden hun skulle på fotpleie hos helsekost, dro jeg rundt i senteret og fant bursdagsgaver til mine skjønne kusiner! og litt til meg selv, naturligvis♥

   

  Kanskje litt kjedelige innkjøp, men hva syns du?

 • WANTS FROM NASTYGAL

  • 24.07.2012kl.22:54
  • (14)
  Vil naturligvis ikke ha alt på noen av bildene, men dette er da noe jeg hadde likt å eie!

   

  ♥ Hva syns du? 
 • hits